Güncel Paylaşım Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Güncel Paylaşım Sitesi

EN GENİŞ MP3 VE PAYLAŞIM SİTESİ
 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Printer (Yazıcı) Hakkında

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
AngeL
Site Sahibi
Site Sahibi
AngeL


Mesaj Sayısı : 167
Kayıt tarihi : 30/10/09
Yaş : 33
Nerden : cehennemden

Printer (Yazıcı) Hakkında Empty
MesajKonu: Printer (Yazıcı) Hakkında   Printer (Yazıcı) Hakkında Icon_minitimePaz Kas. 01, 2009 2:51 pm

Printer (Yazıcı) Türleri:


Nokta Vuruşlu (Dot Matrix) Yazıcı:

Genel olarak muhasebe departmanları gibi bol veri dökümü alan kullanıcı kitlesinin tercihidir. İğne sayısı, kolon genişliği ve baskı hızı başlığı altında temel kriterleri vardır. 80 kolon, 136 kolon modeller, 9 pin yada 24 pin iğne sayısı ve saniyede basabildiği karakter sayısını ifade eden CPS (Character Per Second) değerleri bu yazıcılar için temel tanımlardır.

Mürekkep Püskürtmeli (InkJet - BubbleJet) Yazıcı:

Bu teknolojideki yazıcılar kağıt üzerine baskı yapabilmek için sıvı mürekkep kullanırlar. Nokta vuruşlulardaki gibi şeritleri bulunmaz, bunun yerine uygun yerlerinde püskürtme sağlayacak delikleri olan mürekkep tankları vardır. En bol seçenek sunan yazıcı türü budur. Çok nüshalı otokopili kağıtlara baskı yapamazlar. Üst nüshada baskı görülür ancak nokta vuruşlu yazıcılar gibi herhangi bir darbe uygulamadıkları için alt nüshalarda bir iz oluşturamazlar. Hemen her tür baskı amacı için kullanılabilirlerse de esas olarak uygun maliyetli renkli çıktı sağladıklarından tercih edilirler. Normal kağıtlar dışında aydınger, asesat ve genelde kendi üretici firmaları tarafından üretilip pazarlanan özel kağıtlara yüksek kalitede baskı yapabilirler. Bazı modellerinde özellikle fotoğraf yada yüksek kalitede dijital imaj baskısı yapabilmek için özel kartuşları vardır. Bu yazıcıların hemen hepsinde mürekkep kartuşları tekrar doldurulabilmektedir.

Dikkat edilmesi gereken iki nokta inçkare başına başabildiği nokta sayısını ifade eden DPI (dot per inch) değeri ve dakikada basabildiği renkli ve siyah sayfa sayısıdır.

Lazer Yazıcılar:

Bu yazıcılar kağıt üzerinde baskı sırasında şekil oluşturabilmek için lazer teknolojisi kullanırlar. Toner, kağıda bir tür ısıtma tekniği ile birlikte uygulanır. Bu yazıcılarda hız ve metin kalitesi yüksektir. Yazıcı arabirimine bilgisayardan gelen bilgiyi işleyerek, toneri olması gerektiği şekilde drum' un üzerine yerleştirir. Kağıdın geçişi sırasında toner kağıt üzerine yapışır. Sonraki aşamada kağıt ısıtıcıdan geçer ve toner kağıdın üzerine bir daha çıkmayacak şekilde yapışır. HP lazer yazıcılarda RET (Resolution Enhancement Technology) adı verilen bir çözünürlük geliştirme teknolojisi sayesinde şekillerin kenarlarında toner taneciklerinin şeklinden kaynaklanan kırıklıklar giderilerek daha düzgün kenarlar elde edilmektedir.




Fotoğraf / Printer kağıdı karşılaştırması Printer Kablosu:

Tüketiciler için önemli olan, baskılarının kalitesini kaybetmeden saklanması, hangi özel şartların baskıların ömrünü belirlediği konusunda bilgisiz kaldıkları için zorlaşıyor...
Baskı kağıtları geliştikçe, baskılar canlı renklerini ve berraklığını daha uzun süre koruyabiliyorlar. Lakin fotoğraf veya printer kağıdına baskıyı hiç bozulmadan, ilk basıldığı gün gibi muhafaza etmek zor bir konudur. Printer kağıdına baskıyı, fotoğraf kağıdına baskıya göre değişmeden/bozulmadan muhafaza etmek daha da karmaşık bir hal almaktadır. Çünkü, fotoğraf kağıdına baskıyı etkilemeyen şartlar malesef printer kağıdına baskıyı etkilemektedir.

Fotoğraf kağıdına baskılar normal ev şartlarında bir asırdan fazla bozulmadan korunabilir, albümde veya kutuda saklanırsa solmalar ancak 200 yıldan sonra başlar. Isı ve ışığa ek olarak, printer kağıtlarına baskıların ömrünü kısaltan sebeplerden en önemlileri mekan içi hava koşullarıdır. Printer baskıların solmadan kalma ömürleri ancak on, yirmi yıldır.

Printer kağıdına baskı, fotoğraf kağıdına baskıya gore nem ve hava şartlarından çok daha çabuk etkilenmektedir. Printer kağıtlarında havayı kirleten maddeler bile nem ve boyaların yoğunluğunu arttırarak hareket etmesine, baskıların solmasına, renklerin değişmesine, sebep olur. Printer kağıdına baskılar, ev şartlarında saklandığında bile ısı ve ışığa ek olarak ozon ve nemden de etkilenecektir. Kaldı ki, karanlık odada yapılan sadece yüksek sıcaklık testlerinde bile printer kağıtlarına baskılar için kesin ölçümler yapılamamıştır.

Printer kağıtlarına baskılarda kayıpları ölçmek, tahmin etmek çok zordur. Fotoğraf kağıdı uzun süredir kullanıldığı için yapılan araştırmalar va çalışmalar sonunda standardize edilmiştir, zamanla olabilecek kayiplar hesaplanabilir. Fakat printer kağıtları için hiç bir çalışma yapılamamıştır ve printer kağıtları için standardasyon ve ömür biçmek fotoğraf kağıdına göre daha çok etkene bağlı olduğundan hesaplamalar daha da zorlaşmaktadır.

Yapılan testlerden elde edilen sonuç; Printer kağıtlarına baskıyla ömür biçmek mümkün değildir. Özellikle nem, baskıların hızla solmasına sebep olarak ölçüm problemlerinin kaynağı olarak tahmin edilmektedir.

Sonuç olarak; baskılarda ozon ve nem ile meydana gelen kalite kaybının değerlendirilebilmesi için araştırmaların devam etmesi gerekmektedir. Tüketiciler, fotoğraf kağıdında ya da printer kağıtlarında kalite ve uzun ömürlülüğü fotoğraf perakendecilerinden gelecek bilgilerden sağlamaya çalışmalarına rağmen imalatçıların ve perakendecilerin bilgi eksikliği ve aktarmadaki yetersizliği, en iyi ve en net hizmeti hakeden tüketicileri yanlış yönlendirebilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://mp3paylasim.yetkin-forum.com
 
Printer (Yazıcı) Hakkında
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Windows 7 Hakkında Herşey
» ******'ün Türk Tarihi Hakkında Düşünceleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Güncel Paylaşım Sitesi :: BilgiSayar & İnternet :: Bilgisayar Donanım-
Buraya geçin: